Belangrijkste hypotheekvoorwaarden

Philips Pensioenfonds Hypotheken

De belangrijkste voorwaarden voor onze klanten op een rij

Nog meer handige informatie

Allereerst vinden wij het belangrijk dat u zich er bewust van bent dat het van de gekozen hypotheekvorm afhangt of uw hypotheek aan het einde van de looptijd volledig is afgelost. Dit is wel het geval bij een annuïteiten- of lineaire hypotheek. Een aflossingsvrije hypotheek is aan het einde van de looptijd niet afgelost, u heeft namelijk maandelijks alleen rente betaald. Zie ook deze rekenvoorbeelden. Het uitgangspunt is dat u uw aflossingsvrije hypotheek uiterlijk aan het einde van de looptijd aflost. Dat kan met spaargeld of met de verkoop van uw woning. Het is ook mogelijk een aanvraag voor verlenging of herfinanciering van uw Philips Pensioenfonds-hypotheek in te dienen. Hiervoor dient u wel naar uw hypotheekadviseur te gaan. Bij onvoldoende inkomen om te herfinancieren en onvoldoende spaargeld kan het in uitzonderlijke gevallen leiden tot gedwongen verkoop van de woning.

Gedurende de looptijd van uw hypotheek betaalt u maandelijks uw hypotheeklasten achteraf op de tweede werkdag van de maand via automatische incasso. Alle klanten betalen tegelijkertijd hun hypotheeklasten. Mocht uw rekeningnummer wijzigen, dan horen we dat graag zo snel mogelijk. U kunt uw nieuwe bankrekeningnummer doorgeven met dit formulier

Bij het aflopen van uw rentevastperiode informeren wij u drie maanden van tevoren. Wij sturen u een voorstel voor een nieuwe rentevastperiode met bijbehorende nieuwe rente. U kunt in de reactie op het voorstel ook aangeven dat u uw hypotheek volledig wenst af te lossen. Bij aflossen op de renteherzieningsdatum hoeft u ons geen aflossingsvergoeding te betalen.

Wij hebben de hypotheek verstrekt voor de woning die door uzelf bewoond wordt. Het verhuren van uw woning is dan ook niet toegestaan. Vergeet tot slot niet uw woning voldoende te verzekeren, of het verzekerde bedrag aan te passen na bijvoorbeeld een verbouwing. Op die manier komt u bij onvoorziene gebeurtenissen zoals brand, inbraak of storm, niet voor onverwacht hoge kosten te staan.

Algemene voorwaarden

Ga voor onze algemene voorwaarden en voorbeeld hypotheekaktes naar downloads.

Downloads
Boven