Over ons

…

Philips Pensioenfonds Hypotheken

Uw hypotheek is bij ons in goede handen. Wij verstrekken al ruim 60 jaar hypotheken. Philips Pensioenfonds is het enige pensioenfonds in Nederland dat rechtstreeks en onder eigen naam hypotheken verstrekt aan zowel Philips-medewerkers als niet-Philips-medewerkers. Ook op hogere leeftijd is bij ons een hypotheek afsluiten mogelijk, zonder extra kosten of extra zorgen.

Philips Pensioenfonds is een stichting zonder winstoogmerk. Voor ons zijn hypotheken een stabiele belegging die bijdraagt aan een goed pensioen voor (oud-)medewerkers van Philips en Signify. Dat betekent dat wij geen risicovolle hypotheekproducten aanbieden. Dat heeft voor onze klanten weer als voordeel dat zij zo min mogelijk risico lopen met onze hypotheken. Wij streven dan ook naar een langetermijnrelatie met u als klant.

Als Pensioenfonds staan wij voor betrouwbare hypotheekproducten. Zo bieden wij voor lange tijd zekerheid in maandlasten, als u ervoor kiest uw rente lang vast te zetten. Wij bieden daarvoor scherpe tarieven aan. Daarnaast zijn onze hypotheekvoorwaarden simpel en degelijk. U zult met een Philips Pensioenfonds-hypotheek niet voor verrassingen komen te staan.

Uitbesteding werkzaamheden

Philips Pensioenfonds is de verstrekker van de hypotheek. Dat betekent dat u klant bent bij Philips Pensioenfonds Hypotheken. Wij hebben echter de werkzaamheden voor het totale vermogensbeheer, waaronder het beheer van de hypotheekportefeuille, uitbesteed aan BlackRock. BlackRock ontvangt een vaste vergoeding voor het verstrekken en beheren van hypotheken. Deze vergoeding is onderdeel van de vergoeding die BlackRock ontvangt voor het totale vermogensbeheer dat zij uitvoert voor Philips Pensioenfonds. Noch het aantal nieuwe hypotheken dat wordt verstrekt, noch de omvang van de totale hypotheekportefeuille is van invloed op deze vergoeding. De vergoeding die Philips Pensioenfonds betaalt aan BlackRock is niet van invloed op de kosten van uw hypotheek.

Vergunningen

Philips Pensioenfonds staat ingeschreven in het register van de Stichting Autoriteit Financiële Markten (AFM) als aanbieder met vergunningnummer 12014228. BlackRock staat ingeschreven in het register van de AFM als kredietbemiddelaar (vergunningnummer 12014230) en kan en mag dus niet optreden als hypotheekadviseur. BlackRock treedt alleen op als kredietbemiddelaar voor Philips Pensioenfonds. U kunt de registraties verifiëren op de website van de AFM.

 

Boven