Contact

Philips Pensioenfonds Hypotheken

Bij vragen staan we voor u klaar

Indien u graag contact opneemt met ons, dan vindt u hier de benodigde contactgegevens.

Mocht u snel iets willen weten, leest u dan ook onderstaande vragen en antwoorden eens door.

Let op: een nieuwe hypotheek of financiële wijzigingen vraagt u aan via uw adviseur.

Zoek hypotheekadviseur

Philips Pensioenfonds Hypotheken

Postbus 80016

5600 JK Eindhoven

088 - 854 70 00

Op werkdagen kunt u ons bereiken tussen 9.00 en 17.00 uur.

Bezoek is op afspraak mogelijk op het volgende adres:

High Tech Campus 69
Eindhoven

 

Belangrijk! Deel geen gevoelige, persoonlijke informatie via e-mail met ons. Dat kunt u wel veilig doen via uw persoonlijke online omgeving van uw Philips Pensioenfonds-hypotheek. Samen zorgen we er zo voor dat uw persoonlijke gegevens veilig blijven.

Snel iets weten?

Vraag & Antwoord

  • Waarvoor kan ik rechtstreeks bij Philips Pensioenfonds Hypotheken terecht?

    In de meeste situaties is een adviseur nodig. Zowel bij nieuwe hypotheken als bij bestaande hypotheken (financiële wijzigingen) maakt u gebruik van een hypotheekadviseur. Er zijn echter ook situaties dat u direct contact kunt opnemen met Philips Pensioenfonds Hypotheken. Om u een handje te helpen staan hieronder enkele gevallen waarbij wij u rechtstreeks kunnen helpen:

    • Informatie over het toepassen van de voorwaarden, als u bijvoorbeeld een extra aflossing wilt doen of een berekening van de aflossingsvergoeding wilt ontvangen. Meer over vervroegd aflossen leest u hier.
    • Het doorgeven van niet-financiële wijzigingen, zoals het doorgeven van een nieuwe incassorekening of een overlijden van uw partner.
  • Kan ik ergens mijn actuele hypotheekgegevens inzien?

    Philips Pensioenfonds Hypotheken heeft een persoonlijke inlogomgeving. Hier kunt u op elk gewenst moment inloggen om de actuele stand van uw hypotheek te zien. Wilt u meer weten over de inlogomgeving? Lees dan hier de antwoorden op veelgestelde vragen.

    Klik hieronder op 'inloggen' om u te registreren of om direct in te loggen. Registeren kan alleen als u van ons een brief heeft ontvangen.

    Inloggen

     

  • Wat kan ik doen bij betalingsproblemen?

    U kunt in een situatie terechtkomen waarin u uw hypotheeklasten niet langer kunt betalen, dat is natuurlijk heel vervelend. Het is belangrijk dat u in dat geval zo snel mogelijk contact opneemt. Of het probleem nu eenmalig is of voor langere duur, wij denken graag mee over een oplossing. Hoe eerder u contact opneemt, hoe meer tijd er is om over een oplossing na te denken.

    Neem contact op!

    Meer informatie vindt u op deze pagina

     

  • Mag ik mijn woning verhuren?

    Helaas is het niet toegestaan uw woning te verhuren, ook niet tijdelijk. 

    Wilt u weten wat wel mogelijk is? Hier staan onze belangrijkste hypotheekvoorwaarden op een rij.

  • Mag ik vervroegd aflossen?

    U mag een hypotheek vervroegd aflossen. U mag per leningdeel per kalenderjaar 10% van de oorspronkelijke hoofdsom zonder aflossingsvergoeding aflossen. Dit recht is niet mee te nemen naar een volgend jaar.

    Meer informatie vindt u op deze pagina

     

  • Wat is de looptijd van mijn hypotheek?

    Dat ligt aan de afgesloten hypotheek. De looptijd van een hypotheek is minimaal 5 jaar en maximaal 30 jaar. Voor de rentevastperiode kunt u kiezen uit verschillende termijnen, variërend van 1 jaar tot 30 jaar.

    Of u uw hypotheek gedurende de looptijd volledig aflost hangt af van de gekozen hypotheekvorm. Bij bijvoorbeeld een aflossingsvrije hypotheek is uw hypotheek aan het einde van de looptijd niet afgelost. Meer informatie vindt u in deze voorbeeldberekeningen.

  • Is mijn hypotheek geheel afgelost aan het einde van de looptijd?

    Ook als u zich houdt aan de hypotheekovereenkomst hoeft dat niet te betekenen dat de totale hypotheek aan het einde van de looptijd is afgelost. Of u uw hypotheek gedurende de looptijd volledig aflost hangt af van de gekozen hypotheekvorm. Bij een annuïteiten- of lineaire hypotheek is uw hypotheek aan het einde van de looptijd wel volledig afgelost. Bij bijvoorbeeld een aflossingsvrije hypotheek is uw hypotheek aan het einde van de looptijd niet afgelost.

    Meer informatie vindt u in deze voorbeeldberekeningen of in de productkaart bij downloads. In de productkaart zijn de productvoorwaarden vereenvoudigd weergegeven.

  • Mijn hypotheek loopt af, wat nu?

    Allereerst vinden wij het belangrijk dat u zich er bewust van bent dat het van de gekozen hypotheekvorm afhangt of uw hypotheek aan het einde van de looptijd volledig is afgelost. Een aflossingsvrije hypotheek is aan het einde van de looptijd niet afgelost, u heeft namelijk maandelijks alleen rente betaald. Zie ook deze rekenvoorbeelden.

    Het uitgangspunt is dat u uw aflossingsvrije hypotheek uiterlijk aan het einde van de looptijd aflost. Dat kan met spaargeld of met de verkoop van uw huis. Het is ook mogelijk een aanvraag voor verlenging of herfinanciering van uw Philips Pensioenfonds-hypotheek in te dienen. Hiervoor dient u wel naar uw hypotheekadviseur te gaan.

    Overigens is bij een annuïteiten- of lineaire hypotheek uw hypotheek aan het einde van de looptijd wel volledig afgelost. 

  • Ik heb mijn woning verkocht. Wat nu?

    De verkoop van uw woning verloopt via een notaris. U hoeft alleen de notaris te informeren dat u bij ons een hypotheek heeft. De notaris verzorgt vervolgens voor u de aflossing van de hypotheek.

    Geeft u nog wel even uw nieuwe adres aan ons door? Dan kunnen we u de jaaropgave toesturen. U kunt uw nieuwe adres telefonisch, 088 - 854 70 00, of per e-mail doorgeven. 

  • Kan ik gebruikmaken van een verhuisregeling?

    Ja, de rentecondities van uw bestaande hypotheek kunnen worden meegenomen naar een nieuwe hypotheek voor een andere woning. Een nieuwe hypotheek wordt verstrekt op basis van de dan geldende voorwaarden en normen en dient in te gaan uiterlijk 3 maanden nadat u de bestaande hypotheek heeft afgelost. Uitgangspunt is dat het bedrag, rentepercentage, renteherzieningsdatum en risicoklasse hetzelfde blijven. Als het bedrag van de nieuwe hypotheek hoger is dan de restantschuld van de bestaande hypotheek dan geldt voor het verhogingsbedrag het actuele rentetarief op moment van aangaan van de nieuwe hypotheek. Als de nieuwe hypotheek in een andere risicoklasse valt dan de bestaande hypotheek dan wordt het rentepercentage van de bestaande hypotheek gecorrigeerd voor de risicoklasse. Dit gebeurt op basis van de oorspronkelijke lijst met rentetarieven. Rentemiddeling is niet mogelijk. 

  • Kan ik een overbruggingshypotheek afsluiten?

    Heeft u tijdelijk twee woningen en een overbruggingshypotheek nodig? Dat kan. Vraag uw adviseur naar de voorwaarden.

  • Is een taxatie(rapport) verplicht?

    Als u een nieuwe hypotheek wilt afsluiten, vragen wij u altijd een gevalideerd taxatierapport aan te leveren. Dat geldt ook als u een nieuwbouwwoning koopt.

    Op de website van NRVT kunt u meer informatie vinden over gevalideerde taxatierapporten. 

  • Wanneer vindt mijn automatische incasso plaats?

    U betaalt bij Philips Pensioenfonds Hypotheken maandelijks achteraf op de tweede werkdag van de maand via automatische incasso. Het incassotraject is geautomatiseerd en vindt voor alle klanten tegelijkertijd plaats. Vanuit efficiëntie is het helaas niet mogelijk hierover andere afspraken te maken met ons. 

  • Hoe kan ik mijn bankrekeningnummer wijzigen?

    Om een bankrekeningnummer voor automatische incasso te wijzigen dient u het bijbehorende formulier in te vullen en te ondertekenen. Het formulier is terug te vinden bij downloads.

  • Moet ik extra kosten betalen bij een mislukte incasso?

    U betaalt bij Philips Pensioenfonds Hypotheken maandelijks achteraf via automatische incasso. Het incassotraject is geautomatiseerd. Wanneer een incasso mislukt, leidt dat tot gemiste inkomsten, extra werkzaamheden en daarom extra kosten. Het is mogelijk dat daarvoor een extra bedrag bij u rekening wordt gebracht. Wij zullen u hierover altijd schriftelijk informeren. 

  • Waar kan ik terecht met mijn klacht?

    Met klachten kunt u terecht bij uw adviseur of direct bij Philips Pensioenfonds Hypotheken. Uiteraard nemen we uw klacht serieus en we doen ons best om u zo goed mogelijk te helpen.

    Klik hier voor meer informatie.

  • Wat is de relatie tussen Philips Pensioenfonds en BlackRock?

    Philips Pensioenfonds verstrekt de hypotheek, de werkzaamheden zijn uitbesteed aan BlackRock. U bent klant bij Philips Pensioenfonds Hypotheken. Meer over ons leest u hier

  • Wat is het kvk-nummer van Philips Pensioenfonds?

    Het Kamer van Koophandel (kvk)-nummer van Philips Pensioenfonds is 41087111.

  • Meer laden...

Boven