Philips Pensioenfonds Hypotheken Seniorenregeling

Gecontroleerd op 15 november 2021

Philips Pensioenfonds Hypotheken Seniorenregeling

Philips Pensioenfonds Hypotheken Seniorenregeling

Doordat Philips Pensioenfonds alleen hypotheken verstrekt tot en met 65% woningwaarde, zien wij veel klanten in de leeftijdscategorie 57 jaar en ouder. Voor die specifieke klantgroep hebben wij een aparte regeling ontwikkeld. Dat is een regeling waarbij u op basis van uw inkomen meer kunt lenen dan gebruikelijk. U kunt vanaf 15 november 2021 gebruikmaken van de seniorenregeling.

Wat is de seniorenregeling?

Bij een normale inkomenstoets wordt voor de hele hypotheek een maandlast berekend alsof het een volledige annuïteitenhypotheek is. Dan gaan we er dus vanuit dat u maandelijks zowel aflossing als rente zou moeten betalen. Ook als u bijvoorbeeld een aflossingsvrije hypotheek afsluit, waarbij u alleen rente hoeft te betalen. De berekende maandlast mag dan niet meer zijn dan de maximale maandlast die past bij uw inkomen.

Bij de seniorenregeling kijken wij naar de werkelijke maandlast van de hypotheek. Deze werkelijke maandlast mag niet meer zijn dan de maximale maandlast die past bij uw inkomen. De werkelijke maandlast mag daarnaast maximaal gelijk zijn aan de maandlast van uw vorige hypotheek (bij ons of ergens anders), omdat u heeft aangetoond dat u deze maandlast kunt betalen. Als u een (gedeeltelijk) aflossingsvrije hypotheek heeft, toetsen wij alleen of u de rente kunt betalen. Wij toetsen niet of u de hypotheek ook zou kunnen aflossen.

Wilt u weten welke voorwaarden gelden voor de seniorenregeling?

Naar de Seniorenregeling

 

Boven